Hobbies van Douwe
Franeker :

boerBridge

Al weer 23 jaar ben ik (12 jaar samen met Joke ) actief  als wedstrijdleider voor de  bridgereis organisatie Boon-a-Part. We reizen door heel het land en soms ook het buitenland om bridgewedstrijden te begeleiden. Zo doende hebben we heel wat hotelkamers van binnen gezien. We zijn gemiddeld zo'n 20 keer per jaar op stap. Dat gedurende 3 of 4  dagen. Vaak krijgen we de vraag: "Wat is er na ál die jaren nog zo leuk aan ? "
Beste mensen , steevast is mijn antwoord. "Dat zijn jullie" , het omgaan met mensen dat trekt ons aan en daar zijn wij iedere bridgereis weer nieuwsgierig naar. Wie ontmoet ik én: ..... "wat voor vlees heb ik in de kuip" Daarnaast is het spelletje ( nou ja..........spelletje) natuurlijk ook een gegeven. Dat vinden we ook nog steeds leuk.


 

 canon Fotograferen
De oudste hobby van me.  Vanaf de oprichting ben ik lange tijd lid geweest van fotoclub "de ontspanner" in Bolsward.  Mooie tijd was dat met o.a.  toen Pater Snijders - Lammert Roorda - Jan Wijma , Sjoerd Hollander - Jan van der Meulen. De tijd dat ieder lid zijn DOKA ( zwart - wit ) had en dat kleurenfotografie niet of nauwelijks bestond.  Ook in mijn foto's staat de mens (zie bridge) heel vaak centraal.
Portret- en candidfotografie hebben dan ook mijn voorkeur. Mijn camera's zijn voor het portretwerk een Canon Eos 50 spiegelreflex ,  al een ouwetje, maar hij doet het nog prima. en voor het "snelle"  candidwerk een Canon G16.  Graag nodig ik jullie dan ook uit mijn fotoalbums (links)  te bekijken.

 

cjoeba